Gyertya kisokos

Így használd okosan a szójagyertyáidat:

- Az első használata során 1-2 órán át hagyd égni a gyertyát, hogy a viasz teljes felső felülete megolvadjon. A későbbi használat során is érdemes erre figyelned, így szép egyenletesed fogy majd a gyertyád és az illatát is intenzívebben élvezheted.

- Figyelj a kanócra! Az újabb használat előtt mindig vágd vissza a kanóc elszenesedett részét. Így elkerülheted, hogy a gyertyád túl nagy lánggal égjen. Ehhez a művelethez használhatsz sima ollót, de ha igazán profi eszközt szeretnél használni erre a célra, akkor javasolt egy kanócvágó olló beszerzése!

- Hagyd piheni! Nem tanácsos egyhuzamban 3 óránál tovább égetni a gyertyát, mert túl sok olvadt viasz keletkezhet, ami rossz hatással van a kanóc égésére. Ha azt tapasztalod, hogy a túl sok olvadt viasztól a gyertyád kisebb lánggal ég, akkor hagyd pihenni, hogy a viasz újra megszilárdulhasson.

- Használd a fedelet! Ha már nem használod a gyertyádat, csavard vissza rá a fedelet. Ezzel megakadályozhatod, hogy víz, por, vagy egyéb anyagok kerüljenek a gyertyádba.

 

Így használd biztonságosan a szójagyertyáidat:

- Az égő gyertyát soha ne hagyd felügyelet nélkül.

- Távolíts el minden tűzveszélyes, vagy gyúlékony anyagot az égő gyertya közeléből. Ne helyezd a gyertyát textilekre, ruhára, asztalterítőre vagy egyéb gyúlékony anyagra, függönyök alá, vagy ezek közelébe. 

- A gyertyát mindig tartsd távol gyermekektől és házikedvencektől.